Veelgestelde vragen

Heb ik echt een huurauto nodig op Aruba?

Wij adviseren onze gasten altijd om een auto te huren tijdens hun verblijf op Aruba. Het maakt het zoveel makkelijk om overal op het eiland naar toe te gaan. Gun jezelf dat plezier! We hebben privé parkeerplaatsen voor onze gasten.


Er is wel openbaar busvervoer, maar de bussen rijden voornamelijk tussen Oranjestad, de stranden aan de Westkust en San Nicolas. De meeste toeristische attracties zijn niet met het openbaar vervoer bereikbaar.

Moet ik een gewone auto of een ATV huren?

Met een gewone auto kun je overal komen, behalve langs de ruige Noordkust. Dan is een ATV gewenst, of je kunt besluiten om een Jeep met 4wheeldrive te huren.

De Noordkust is zeker een must-see als je op Aruba op vakantie komt. Je kunt deze op verschillende manieren bezoeken :

  • ga naar de attracties waar je wel met een gewone auto kunt komen zoals de Californian Lighthouse, Westpoint, Alto Visto Chapel, Natural Bridge, Sero Colorado en Arikok National Park
  • maak zelf  wandelingen met gebruik van onze e-gids ARUBA HIKE TRAILS die je HIER kan bestellen.
  • maak een wandeling samen met ons tijdens de ONE HAPPY HIKE.
  • we maken ook graag een privé-hike met jou als je dat liever wil. Wandel bijvoorbeeld met Ineke naar de Natural Pool (“conchi”) in Arikok National Park.
  • maak een mountainbike tocht met Frank die je op fraaie plekken brengt.


Meer info over onze arrangementen→

Kan ik ook fietsen huren op Aruba?

Je kunt fietsen huren, maar de infrastructuur op Aruba is niet echt ingericht op het gebruik van fietsen. Langs de stranden aan de Westkust is het wel (veilig) te doen op een gewone fiets. Om het eiland op de fiets te gaan ontdekken, moet je zeker een ervaren fietser zijn.

Voor tochten langs de ruige Noordkust adviseren wij je om een mountainbike te huren. Er is meer dan 200 kilometer aan gemarkeerde trails uitgezet.  Je moet wel een wat ervaren mountainbiker zijn om op de technische trails tussen de cactussen door te kunnen rijden.

Hoe is het openbaar vervoer op Aruba? Kan ik met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld bij jullie komen? Kan ik vanaf het appartement met het openbaar vervoer naar het strand?

Er zijn goede busverbindingen vanaf Oranjestad naar de stranden aan de Westkust en vanaf Oranjestad naar San Nicolas. Verder rijden er wel bussen op het eiland, maar niet veel.

Er is geen bushalte in de buurt van het appartement. De bussen hebben geen stipte rijtijden (bij de haltes zijn deze ook niet aangegeven) en de frequentie van rijden is laag. Dus je moet wel wat geduld hebben. Wij raden je aan om een auto te huren voor je transport op het eiland.

Is er een supermarkt in de buurt van het appartement?

Er zijn op loopafstand van het appartement een paar Chinese supermarkten, waar je terecht kunt voor verpakte artikelen. Voor verse spullen en heel veel meer is SUPER FOOD een fijne winkel, vinden onze gasten en wijzelf ook. Hier kun je (bijna) alles kopen, wat ook in de Nederlandse supermarkten ligt.

Zijn er restaurants in de buurt van het appartement?

Op loopafstand hebben we 3 goede restaurants, waar je lekker kunt eten met een prima prijs-kwaliteitsverhouding :

  1. Los Cafeteros; Columbiaanse restaurant waar het altijd druk is met voornamelijk Arubaanse gasten. Let op voor de grote porties en de airconditioning staat hard aan.
  2. Petjes; Surinaams restaurant waar je ook kunt afhalen.
  3. Dim Sum To Go; op slechts 200m loopafstand.
  4. Foodtrucks; er zijn diverse foodrtucks in je buurt, waar je tot diep in de nacht iets te eten kan afhalen.

Zijn er strandstoelen en parasols te huur op de stranden?

De stranden op Aruba zijn overal vrij toegankelijk voor iedereen en op de meeste stranden staan ‘Palapa’s (parasols met kappen van palmbladeren) die door iedereen vrij te gebruiken zijn.

Op de meeste stranden zijn ook verhuurbedrijfjes op het strand aanwezig, waar je ligbedden en parasols of zonnekappen kunt huren. De prijzen variëren per strand en per verhuurbedrijf.

Hoe is de indeling van de twee slaapkamers in appartement ‘Aloë Vera’?

Er is een grote en een kleinere slaapkamer in appartement ‘Aloe Vera’. In de grotere slaapkamer (15 m2) staat een 2-persoons bed (160x200cm) en een linnenkast. Deze kamer is geschikt voor gebruik door 2 personen. In de kleinere slaapkamer (9 m2) staat een 2-persoonsbed (140x200cm) en is geschikt voor gebruik door 1 persoon.

Wat is afmeting en hoe is de indeling van de appartementen?

De afmeting van de appartementen is ongeveer 50m2, exclusief de ruime buitenporch (overdekt terras).

De indeling van alle appartementen is :
keukengedeelte met keukenblok en eettafel met stoelen
zitgedeelte met 2-zits bank, een stoel en kleine of middelgrote flatscreen tv
1 of 2 slaapkamers met 2-persoonsbed en kast met kluisje, voorzien van airconditioning
badkamer met inloopdouche (warm water), wastafel, toilet.

Zijn de bedden deelbaar in 2 aparte bedden?

Nee, de bedden zijn niet deelbaar. Het zijn 2-persoonsbedden met 2-persoonsmatrassen erop, dus geen 2 aparte matrassen.

Op Aruba slaap je niet onder een dekbed, maar uitsluitend onder een laken of dekbedovertrek. Daar moet je misschien even aan wennen, maar dat gaat snel met de warmte.

Hoe is het voltage op Aruba? Heb ik een adapter nodig of zijn er ‘Nederlandse’ stopcontacten?

Op Aruba wordt 110v gebruikt en de stopcontacten in de appartementen hebben een Amerikaanse indeling. Je hebt dus een verloopstekker of adapter nodig. We hebben er voldoende voor onze gasten beschikbaar, dus je hoeft ze niet mee te nemen.

Zijn kinderen welkom?

Onze appartementen en ons totale complex zijn niet geschikt / ingericht op kleine kinderen (tot 6-8 jaar) vinden wij. In onze tuin ligt overal grind en onze lounge pool is niet omheind. Wij hebben geen speelgoed of attributen voor kinderen beschikbaar.


We hebben alleen een baby camping bedje te huur. We wijzen ouders, die toch met een kind bij ons willen verblijven, er altijd op, dat ze zelf de benodigde andere spullen voor hun kind meenemen.

Moet ik de lounge pool delen met andere gasten?

Ja, we hebben een lounge pool voor gebruik door al onze gasten. In de dagelijkse praktijk is het echter nooit druk in de lounge pool, omdat de gasten eigenlijk iedere dag erop uit trekken.


We hebben met beplanting gezorgd voor voldoende privacy en beslotenheid zowel rondom de lounge pool als ook van de porches.

Klopt het dat ik oude foto’s van Elements of Aruba op Google zie staan? De inrichting met de groene muren, die is toch wel echt aanwezig?

Er staan inderdaad helaas nog oude foto’s op Google van Elements of Aruba, afkomstig van de vorige eigenaren. We werken eraan om deze steeds minder zichtbaar te krijgen.

Je kunt er echter op vertrouwen dat de groene muren er echt zijn. Onze gasten geven aan, dat onze appartementen er precies zo uitzien als op de foto’s op onze website, Airbnb- en Micazu profielen.

Kan ik bij jullie ook annuleren als het nodig is?

Wij werken op basis van betaling bij reservering.

We hanteren de volgende annuleringsvoorwaarden* :
–  tot 4 weken voor je aankomstdatum kun je kosteloos annuleren en storten wij het totale bedrag terug
–  bij annulering tussen 2-4 weken voor je aankomstdatum retourneren wij de helft van het betaalde bedrag
–  bij annulering binnen 2 weken voor je aankomstdatum ontvang je geen restitutie.

Jullie wonen ‘next-door’ in een afgesloten tuin, maar hoe kan ik in contact komen met jullie?

Wij ontvangen onze gasten altijd bij aankomst op onze privé porch met een welkomstdrankje. Communiceren met onze gasten doen we daarna vaak ‘over de schutting’, en via de app of email.


Omdat wij veel thuis aan het werk zijn, is het contact met elkaar makkelijk gelegd als dat nodig is. Onze gasten geven aan, dat wij voor hen altijd ‘in de buurt’ zijn en dat vinden ze prettig.

Wat zit er allemaal in de appartementen?

Klik HIER voor de inventarislijst.

Heb je nog andere vragen, stel ze ons gerust!

CONTACT ONS!