Blog

Sportief Aruba!

By 3 september 2018 No Comments

Op Aruba bestaat veel aandacht voor bewegen. Er worden zeer frequent ‘hike events’ en ‘runs’ georganiseerd en er zijn regelmatig internationale kampioenschappen in diverse sporten.

Op scholen is veel aandacht om kinderen aan het bewegen te krijgen. Je kan hier als inwoner vrijwel alle sporten ook doen. Er zijn op diverse plekken verspreid over het eiland goede sportvoorzieningen en er zijn veel sportorganisaties en -verenigingen.

Vooral op zondagochtend of ’s avonds vanaf een uur of 5 als het wat minder warm wordt, zie je overal sportende mensen. Wij sporten zelf ook graag!

Wil je als toerist, tussen het chillen door op de parelwitte beaches, lekker actief bezig zijn?
Hieronder 3 leuke sportieve suggesties.

Mountainbiken
Wist je dat er meer dan 200 km aan mountainbike-paden zijn op Aruba? Oké, voor de meeste moet je wel geoefend zijn. Want de uitgezette paden vragen behendigheid en techniek. De uitgezette trails liggen aan de ruige noordzijde van Aruba. Daar cross je off-road langs de kust, of je zoekt je gemarkeerde weg over rotsachtige paden tussen de vele cactussen door.

Vermijd de hitte, mountain biken op Aruba is intensief en enerverend. Smeer je goed in (ook als de zon een keer niet schijnt) en neem water mee in je bidon. Stop af en toe om van de fraaie natuur te genieten en om die vast te leggen met je smartphone. Meestal is er een straffe wind op Aruba. Als je kiest voor de noordkust, zorg dan dat je de wind in de rug hebt.

Een mooie route van zo’n 2 uur brengt je van Alto Vista via een gemarkeerde route naar Seroe Pela / Boroncana, van waar je naar de kust rijdt en je weg vervolgt richting California Lighthouse. Die zie je in de verte liggen. Daarna volg je je weg via Arachi-beach naar de Highrise area. Daar kun je vast een lekker drankje scoren na een heerlijke fietstocht.

Weet dat je ook prachtig kunt biken in het Arikok National Park. Ben voorbereid om stevige klimmetjes, maar de uitzichten zijn fantastisch. Ook liggen er donkey-trails waarover je een uitdagende tour kunt maken.

Je kunt er ook voor kiezen om de weg langs de zuidelijke zandstranden te nemen. Mooi vlak en met de zee altijd ‘bij de hand’. Van California Lighthouse naar Baby Beach is zo’n 35 km. Er ligt een prima fietspad van Oranjestad naar Savaneta, en daarna kun je langs de zee de route pakken naar San Nicolas als tussenbestemming naar BabyBeach. Houd op deze route wel rekening met meer verkeer.

Mountainbikes kun je huren voor een dag of een halve dag bij:

Hier kun je ook informatie krijgen over verschillende routes.

Beach Tennis
Beach Tennis is zeer populair op Aruba. Er wordt hier op hoog mondiaal niveau gespeeld. Het Beach Tennis Team van Aruba heeft onlangs nog meegedaan aan de Wereldkampioenschappen in Rusland.

Als toerist kun je deze leuke sport ook doen en beleven. Bij Beach Tennis Aruba liggen 16 banen op je te wachten. Je betaalt voor baan, 2 paddels en ballen 10 dollar voor een uur. Na afloop kun je in het clubhuis een verfrissend drankje nemen. Of de zee in duiken, want die is honderd meter verderop.


Buiten de schoolvakanties kun je maandagavond (19.30 uur), woensdagavond (20.00uur) of zaterdag (8.30uur) meedoen met een open training. Je schuift gewoon aan, hartstikke leuk.

De regels? De telling is als bij tennis. Er zijn 2 uitzonderingen: je hebt maar één service; mis je die dan is een direct punt voor de tegenstander (dit geldt dus ook bij deuce/40-40). En in een mix-partij moet de mannelijke speler onderhands serveren.

Een leuke sport om kennis mee te maken als je op Aruba bent. En een stevige workout, vooral voor je kuiten!

Beach Tennis Aruba
Adres: J.E. Irausquin Blvd 248, vlak bij Eaglebeach
T: +297 587 7076

Kayakken
Je kan op verschillende plekken aan de zuidkust kayakken. Onze favoriete tour is absoluut die vanaf Mangel Halto. Je vaart daar over de azuurblauwe zee langs en door de mangrove bossen. Prachtig. Hier is de kustlijn echt anders dan bij Eagle- en Palmbeach.


Je gaat onder begeleiding per kayak zo’n 2 km de Spanisch Lagoon in. Met uitzicht op de Yamanota, de hoogste berg van Aruba. De mangrove bomen op hun hoge poten zijn prachtig om te zien. Misschien dat je aan het einde van de lagoon uitstapt, om de ruïne te bekijken van de oude goudsmelterij die hier was.

Terug op zee ga je op een fraaie plek snorkelen. Voor een snorkel en flippers wordt gezorgd. Je gaat vast genieten van het kleurrijke onderwaterleven. Wil je een wat minder populair maar zeker interessant deel van Aruba op een ándere manier spotten? Dan is een Kayak-tour echt aan te bevelen. En je hoeft er geen geoefende peddelaar voor te zijn.

Veel sportplezier!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK………

Waanzinnig mooie wandeltocht naar de ‘Natural Pool’!