Blog

De perfecte planning voor een dagje strand in het zuiden van Aruba!

By 8 maart 2018 No Comments

Heb je zin om een dagje verschillende strandjes te ontdekken? Onze ‘happy story’ gaat over hoe je een dagje richting het zuiden van Aruba in kan vullen.

Mangel Halto
De eerste stop is Mangel Halto Beach, gelegen in Pos Chiquito aan de zuidoostkust van Aruba. Mangel Halto, wat letterlijk Hoge Mangroven betekent, doet zijn naam eer aan. Om de zee te bereiken, die trouwens ontelbaar veel verschillende blauwe kleuren heeft, moet je jezelf namelijk door de mangroven slalommen. Ook is het door het ondiepe water een ideale plek om te snorkelen en is het nabijgelegen rif een populaire duikspot.

En hebben we al gezegd dat de mangroven ervoor zorgen dat je lekker je eigen afgelegen plekje hebt?

  

Zeerovers
Vervolgens is het tijd voor lunch! Een klein stukje zuidelijker ligt het populaire Zeerovers in Savaneta. Nergens op Aruba is er versere vis te vinden dan bij dit lokale visrestaurant. Het concept is heel origineel: je bestelt bij binnenkomst aan een loket de vangst van de dag en alles wat je er maar bij wilt hebben (denk aan patat, Arubaans brood, gebakken banaan etc). Daarna haal je bij het volgende loket je drankjes, om vervolgens een plekje te vinden aan één van de picknicktafels aan het water. Tot slot word je bestelling aan tafel bezorgd en mag je het met de handen opeten!

Tips: probeer de zondagen te vermijden in verband met lange wachtrijen (op zondagen komen alle locals er eten)! En vergeet niet om voldoende cash geld mee te nemen.

  

Baby Beach
Als de buiken gevuld zijn, is het tijd om uit te buiken op Baby Beach in het zuidoosten (Sint Nicolaas).  Baby Beach is één van de mooiste stranden van Aruba, heeft een gemarkeerd snorkelgebied, en er zijn enkele eetgelegenheden te vinden. De baai, die grotendeels kunstmatig is aangelegd, is ideaal voor kinderen, omdat er bijna geen golven zijn en je mijlenver de zee in kan lopen. Oftewel, Baby Beach is de ideale afsluiter voor dit dagtripje.

Klinkt als een lekker dagje toch? Wij zouden in ieder geval zo weer terug willen. Have fun en geniet van al het moois wat Aruba heeft te bieden!

Stefan & Lisa, Amsterdam NL

februari 2018

 

 

 

Leave a Reply