Blog

Aruba & Yoga, een perfecte combi!

By 25 maart 2019 No Comments

Toen ik ruim een jaar geleden op Aruba kwam wonen, ben ik vrijwel direct op zoek gegaan naar een mogelijkheid om yoga lessen te volgen. Ik had me voor ons vertrek uit Nederland al voorgenomen om dat hier zeker te gaan doen.

Blijkt dat er hier ontzettend veel yoga-mogelijkheden zijn. Er wordt op Aruba heel veel aan yoga gedaan. Op het strand, in diverse resorts, op een surfplank op zee, in grote en kleinere yoga scholen, eigenlijk teveel mogelijkheden om uit te kiezen.

Via Facebook ben ik terecht gekomen bij JetYoga. Na de eerste proefles was ik meteen verkocht. De fijne sfeer, het prettige contact met yoga-lerares Jet, de kleine groepen, de intieme sfeer, de heerlijke ontspanning, het voelde allemaal direct goed en perfect passend bij mij.

Inmiddels volg ik wekelijks 2 keer Yin & Meditation lessen bij JetYoga en ik geniet daar intens van. Aan het einde van een les denk ik echt iedere keer : ‘wat ontzettend jammer dat het weer is afgelopen!’.

Ik neem graag gasten mee naar de les, om hen ook te laten genieten en deze ontspannen beleving te laten meemaken. In dit blogartikel laat ik je graag kennismaken met Jet en haar visie op yoga-beoefening, aan de hand van een paar vragen, die ik haar heb voorgelegd.

Yoga is bijzonder populair op Aruba; weet jij hoe dat komt?

“Yoga is wereldwijd heel populair geworden en zo ook op Aruba. Dat heeft denk ik te maken met de overvloed aan prikkels waar we vandaag de dag aan blootgesteld worden en de eisen die we aan onszelf stellen, al dan niet ingegeven door onze omgeving. Ons lichaam en onze geest maken overuren en we raken het contact met onszelf daardoor een beetje kwijt. Yoga betekent verbinden. Er is steeds meer behoefte aan rust, stilte, ontspanning en verbinding. Verbinding met jezelf en alles om je heen.”

Wat maakt dat Yoga zo goed past op het eiland?

“De omstandigheden op Aruba zijn uitermate geschikt om die verbinding als vanzelf te voelen. De zon, de helderblauwe zee, de wind, het weidse, het op je blote voeten lopen en de vriendelijke mensen overal zorgen er al snel voor dat je je ontspannen voelt en weer ruimte krijgt in je hoofd.”

Hoe sluit jij hierop aan? Wat is daarbij ’typisch’ JetYoga?

“Wat typisch JetYoga is, is denk ik de verbinding die ik aan wil gaan met mijn ‘studenten’ om hen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, zodat ze zich veilig voelen op fysiek en mentaal niveau het meeste uit hun yogabeoefening te halen. De yogalessen vinden plaats in een yogastudio bij mij thuis, waar ruimte is voor maximaal 10 personen. Doordat de ramen en deuren open staan voel je de wind op je huid., hoor je het ruisen van de palmbladeren en de tropische volgels en waan je je in de natuur.”

Veel toeristen komen vanuit hun hectische omgeving vermoeid en met stress op vakantie naar Aruba. Zijn toeristen ook welkom in jouw yoga-lessen?

“Yoga is voor iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond, flexibiliteit etc, Dus iedereen is welkom, ook toeristen.”

Wat is jouw boodschap als het gaat om de de waarde van Yoga voor je ‘body, mind & soul’?

“Voor mij is de waarde van yoga een liefdevolle verbinding aan te gaan met jezelf en vanuit daar met anderen. Je bewust te worden van de denkpatronen in je hoofd en je reacties daarop en daar even afstand van te nemen. Te ontdekken wat je beperkingen en mogelijkheden zijn op lichamelijk en mentaal niveau. Alles wat je oefent op de mat neem je mee in je dagelijks leven.”

De ontspannen en verbindende sfeer willen wij onze gasten ook laten beleven op Elements of Aruba. We hebben al verschillende gasten ontvangen, die speciaal een reis naar Aruba hadden geboekt, omdat Aruba als ‘yoga-minded’ te boek staat, en die de overdekte porch van hun vakantie-appartement iedere dag gebruikten voor hun dagelijkse yoga-oefeningen. Onze lounge pool is ook een heerlijke plek om te ontspannen en tot jezelf te komen.

Misschien wil jij ook een keer met mij mee naar de yoga-les bij Jet, als je bij ons logeert? Dat kan altijd geregeld worden!

Ineke
maart 2019