Blog

Warme Arubaanse koesteringen vanuit Hoorn

By 9 februari 2019 No Comments

ARUBA….

A
rriveren op het altijd zonnige eiland, warm maar met een windje en wolken op het Reina Beatrix vliegveld. 

Rijden in een huurauto over wegen met alle kenmerken van een zorgvuldig opgebouwde infarct met voornamelijk Japanse modellen. Géén fietsen, géén snorfietsen en scooters, maar heilige koeien. Ruim 80.000.  Van links en rechts, via vele rotondes, maar altijd relaxed met een maximum snelheid van 80 km. per uur. Met horten en stoten, met geven en nemen, verzekerd en onverzekerd maar altijd met een goed gevulde tank dankzij de goedkope brandstof.  

Uitstapjes naar Arikok National Park, Alto Vista, Oranjestad, Oranjestad, de kust met de lowrise en highrise hotels, het Industriemuseum en de Aloë Vera fabriek. Verwacht geen topdrukte en intensiteit als het Rijksmuseum in Amsterdam. Verre van dat. Maar het is de couleur locale, het is het inkleuren van het eiland binnen de lijntjes tot een mooie mozaiek  van tere tinten van de huizen en het overheersende stoffige groen van de talloze divi-divi bomen die de droge grond en de badgast beschermen tegen de felle zon, en natuurlijke de talloze cactussen die als obelisken het eiland verdedigen tegen vijandelijke parachutespringers.  

Baden in de Caribische zee op de mooiste stranden, openbaar en gemakkelijk toegankelijk. Palm Beach, Eagle Beach en Baby beach, met specifieke activiteiten als snorkelen en kitesurfen, en -met enig geluk-  schildpadjes observeren die uit het ei de weg naar zee zoeken. Met je huurauto kom je overal. Ontdek de verschillen! Met Google maps vind je gemakkelijk de weg. Aan het einde van een heerlijke dag natuurlijk op één van de leuke terrassen een cocktail drinken, of naar de Jumbo voor de boodschappen, of – nog beter- een douche nemen en je opmaken voor een gezellig etentje in één van de authentieke restaurantjes.  

Afscheid nemen van dit eiland valt niet mee, maar ik koester de herinneringen met de mooie, zonnige foto’s en de warme verhalen. Met bijzondere dank aan Elements of Aruba.

 

Wim, Hoorn NL
 

januari 2019