Ben je een avontuurlijke reiziger die houdt van het verkennen van ongerepte natuur en adembenemende landschappen? Dan is Aruba de perfecte bestemming voor jou!

Het eiland staat niet alleen bekend om zijn witte zandstranden en kristalheldere water, maar heeft ook om verrassend mooie wandelroutes. Of je nu een beginner bent of een ervaren wandelaar, Aruba biedt voor elk wat wils.

En het beste van alles is dat we een handige wandelgids hebben samengesteld. Met maar liefst 30 uitgebreid beschreven wandelroutes, zodat je het meeste uit je wandelavontuur op Aruba kunt halen.

Kun je eigenlijk wel wandelen op Aruba?

Absoluut! Aruba biedt een scala aan wandelroutes voor natuurliefhebbers en avonturiers. Hoewel het eiland vooral bekend staat om zijn uitgestrekte stranden, heeft het ook prachtige ruige landschappen en unieke flora en fauna.

Dit kun je het beste verkennen tijdens een wandeling. Er zijn volop plekken, waar je niemand gaat tegenkomen.

Zijn er op Aruba uitgezette wandelroutes?

Ja, Aruba heeft een aantal uitgezette en gemarkeerde wandelroutes die je kunt volgen, maar deze zijn alleen in het Arikok National Park.

Onze wandelgids bevat gedetailleerde beschrijvingen van 30 wandelroutes langs de gehele Noordkust van Aruba. De routes variëren in moeilijkheidsgraad en lengte.

Ben je op zoek naar een ontspannen wandeling langs de kustlijn of een uitdagende tocht door de bergen? Er is voor ieder wat wils.

Kun je ook wandelen naar de Natural Pool?

Zeker weten! De Natural Pool, ook wel bekend als “Conchi,” is een prachtige natuurlijke zwemvijver die omringd is door ruige rotsen. Het is mogelijk om met een 4×4-voertuig of een ATV naar de Natural Pool te rijden. Wij adviseren  iedereen om er naar toe te wandelen.


In onze e-hike-gids ARUBA HIKE TRAILS staan twee wandelingen, die je langs adembenemende uitzichten en unieke landschappen voeren. En uiteindelijk uitkomen bij de Natural Pool. Vergeet niet je zwemkleren mee te nemen, zodat je er ook heerlijk even in kan dobberen.

Er bestaat dus een wandelgids van Aruba?

Ja zeker, wij hebben speciaal voor wandelliefhebbers een handige wandelgids samengesteld. Onze wandelgids, de e-gids ARUBA HIKE TRAILS, bevat gedetailleerde beschrijvingen van 30 wandelroutes op Aruba.

Inclusief kaarten, moeilijkheidsgraden, tips en interessante informatie voor onderweg. Perfect om het maximale uit je wandelavontuur op Aruba te halen.

Waarom een e-gids en geen boekje?

We hebben voor een e-gids gekozen omdat het vele voordelen ten opzichte van een traditioneel wandelboekje. De belangrijkste reden voor ons is dat een e-gids regelmatig kan worden bijgewerkt en aangevuld met nieuwe foto’s en informatie.

Dat vinden wij belangrijk, omdat we dan zeker weten dat de routes beschreven in de hikegids ook kloppen.

De wandelroutes op Aruba wijzigen nogal eens. Een zandweg is bijvoorbeeld  ineens verhard is of een huis in een andere kleur geverfd. Dit controleren wij regelmatig en passen de beschrijvingen indien nodig aan.

Je ontvangt gratis updates als je de wandelgids bij ons bestelt.

Moet je met speciale dingen rekening houden als je gaat wandelen op Aruba?

Ja, er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden tijdens het wandelen op Aruba. Ten eerste is het belangrijk om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen. Aruba heeft een warm klimaat.

Daarnaast is het aan te raden om stevige wandelschoenen te dragen. Neem ook een hoed of pet mee om jezelf te beschermen tegen de zon.

Het is verder handig om de routes te downloaden of je telefoon of geprint mee te nemen om de routes gemakkelijk te kunnen volgen.

Waar is de hikegids van Aruba te bestellen?

Of je nu een beginner bent of een ervaren wandelaar, Aruba heeft voor iedereen iets te bieden. Bestel vandaag nog de e-gids ARUBA HIKE TRAILS via onze website en start je voorbereiding van een onvergetelijk avontuur op dit prachtige eiland!

Onze gasten Francis & Ellen vertellen in dit filmpje over hun fijne wandelervaringen op Aruba. Zij hebben meer dan 100 kilometer gelopen!

Aruba is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers, maar ook voor wandelaars die op zoek zijn naar avontuur en prachtige natuur. Met onze handige wandelgids kun je de verborgen juweeltjes van Aruba verkennen en genieten van adembenemende uitzichten en unieke wandelervaringen.

De e-gids ARUBA HIKE TRAILS is een exclusieve uitgave van Elements of Aruba en de enige wandelgids van Aruba. Alleen verkrijgbaar via onze website.