Blog

Verrassende ‘Aruba-cocktails’ smaken naar meer!

By 19 juli 2018 No Comments

Het klopt. Op Aruba kan je alle bekende overheerlijke cocktails krijgen, die je maar kunt bedenken. Van pina colada tot mojito, en van sex on the beach tot margarita en nog heel veel meer. Blote voeten in het zand, ondergaande zon, heerlijke temperatuur, fijn gezelschap, 100% genieten. Klinkt dat niet heerlijk?

Door het mixen van verschillende ingrediënten krijg je verrassende drankjes. Maar dat geldt evenzeer voor je vakantiebeleving. Je kunt op Aruba natuurlijk elke dag genieten van de prachtig witte, kilometerslange stranden en het azuurblauwe heldere water met een altijd een lekkere temperatuur. Maar door kleine leuke uitstapjes toe te voegen aan je strandbezoek, krijg je echt een andere Aruba-beleving. Zonder dat het ten koste gaat van lekker chillen op de vele mooie stranden, waar je vast en zeker voor naar Aruba komt.

Hieronder zijn 3 lekkere en leuke ‘dag-cocktails’ beschreven. Een combinatie van strand met andere korte en leuke ‘Elements of Aruba’ :

  1. Cocktail Boca Catalina
  2. Cocktail Mangel Halto
  3. Cocktail Dos Playas

Cocktail ‘Boca Catalina’
Boca Catalina is een klein strand in Malmok, ten noorden van het overbekende Palmbeach. Neem je snorkel mee, wat snorkelen kun je daar heel fraai doen. Het is ook een plek waar pelikanen bij bosjes bij elkaar komen. Mooie spot om foto’s van ze te maken.

Ga daarna naar de California Lighthouse. In het nabijgelegen restaurant kun je kaartjes kopen om via een smalle wenteltrap de vuurtoren op te gaan. Voel de straffe tropische wind. Je ervaart het gevoel om van de 35 meter hoge toren afgeblazen te worden. Geniet ook van het fraaie 360 graden uitzicht over bijna het hele eiland Aruba.

Rijd daarna met je auto naar Westpoint, het uiterste puntje van Aruba. Ga daar een stukje lopen naar de witte duinen. Voel de wind en zie hoe de golven zich krachtig een eigen weg banen in de Caribisch zee, met fraaie stromingen tot gevolg. In de verte zie je de highrise liggen. Jij waant je even heel ver weg van alle toeristische drukte.

Op je weg terug stop je bij Arachi Beach voor een verkoelend drankje. Op dit leuke strand, waar veel Arubanen komen, kun je je dag heerlijk afsluiten. Of je kiest ervoor om nog een keer je flippers en snorkel te gebruiken bij Boca Catalina, want dat ligt er vlak naast. Op beide strandjes kun je blijven tot de zon ondergaat rond een uur of zeven. De Sunset op Aruba is iedere avond prachtig om mee te maken.

Cocktail ‘Mangel Halto’
Mangel Halto is een gebied met strandjes die verstopt zijn tussen de mangrove-bomen. Je moet er ook tussendoor lopen om in de zee te kunnen gaan zwemmen. Hartstikke mooi en écht anders dan de bekendste stranden van Aruba : Eagle Beach en Palm Beach.

Op weg er naar toe kun je stoppen bij de Balashi-fabrieken, waar de Arubaanse biertjes worden gebrouwen : Chill, Balashi, Hopi Bon en Hopi Stout. Elke maandag tot donderdag is er om 10.00 uur een korte rondleiding van 30-45 min. De entree is 10 dollar, inclusief aan het einde van de tour een frisse chill of prettige Balashi.

Leuk om daarna door te rijden naar Spanish Lagoon. Dit gebied hoort sinds kort bij het Arikok National Park. Klim op de ruïnes van wat ooit goudsmelterijen waren. Een belangrijke historische plek van Aruba.

Hou je van ezels? Vlakbij is de Donky Sanctionary. Met je bezoekje steun je een goed doel.

Daarna rijd je door naar Mangel Halto. Heerlijk luieren en genieten van de warme zon.

En als je maag intussen rammelt? Rijd dan door richting Savaneta naar visrestaurant De Zeerover, het bekendste restaurant op Aruba, waar je kunt heerlijk en ongedwongen genieten van een verse vismaaltijd ‘op z’n Arubaans’. Zeer betaalbaar maar neem wel contant geld mee, want pinnen kan daar niet.

Het kan niet missen dat je ’s avonds rozig en zeer tevreden terugkijkt op een super Aruba-dag.

Cocktail ‘Dos Playos’
Dos Playos is een strandje dat alleen te bereiken is via het Arikok National Park. Zwemmen is verboden vanwege de krachtige stroming, maar je kunt er natuurlijk wel baden in het verfrissende water. Het is ook een plek waar elk jaar schildpadden hun eieren leggen.

Stop op de weg naar Arikok bij de Ayo Rockformation (verwar deze niet met de Casibari Rock-formation). De wandeling over de immense rotsen neemt een klein half uurtje van je tijd. Ga ook op zoek naar de grot met tekeningen van de Indianen, die eeuwen terug op Aruba hebben geleefd.

Eenmaal in Arikok (entree is 11 dollar per persoon), kun je over de asfaltweg door het park rijden. Maar om bij Dos Playos te komen moet je een deel ‘off road’. De kaart van het park geeft aan hoe je er moet komen. Laat daar de auto staan en loop langs de ruige noordkust.

Bezoek ook Boca Prins. Je gaat met een trappetje naar beneden. Benden zie je het water van de Caribische zee met enorme kracht binnen komen. Prachtig. Als je je maag hoort rammelen heb je twee opties. Het dichtste bij is het Boca Prins restaurant. Daar kun je ook vissen het eelt van je voeten laten ‘snoepen’.

Maar je kunt er ook voor kiezen – nadat je nog in de Quadirikiri-grot bent geweest – om door te rijden naar Kamini Kitchen, buiten het park en aan de rand van San Nicolas, om daar een heerlijke curry te eten.

Kan je het niet laten om voor je rit naar huis nog een duik te nemen? Weet dat Baby Beach ‘om de hoek’ is.

Weer een topdag op Aruba!
Mix de verschillende ‘Elements of Aruba’ in je vakantie en je krijgt een vakantiebeleving die smaakt naar meer.

Tip : kijk voor openingstijden van de genoemde locaties en eetgelegenheden, en voor de actuele entreeprijzen op de officiële internetsites.