Blog

Top 5 Coffee Spots op Aruba

By 25 juli 2018 No Comments

Voordat wij naar Aruba verhuisden woonden wij een tijdje in de binnenstad van Eindhoven, met de leukste koffietentjes werkelijk om de hoek. In de afgelopen 2 jaar is het aantal horecagelegenheden in Eindhoven met 80 stuks uitgebreid, en zijn er verschrikkelijk veel koffietentjes bijgekomen. In het centrum zijn in iedere straat wel een paar leuke plekjes. Een koffietje/theetje drinken, eventueel met een ontbijt of lunch erbij, is wat veel mensen in Nederland heel graag en steeds vaker doen.

Goede koffie kun je op Aruba in elk willekeurig restaurant of lunchzaak wel krijgen. Maar gelukkig heb je op Aruba ook leuke koffietentjes, waar je niet alleen naar toe gaat voor koffie (of thee) in allerlei soorten en smaken, maar ook  kunt genieten van een ‘hippe’ of ‘aparte’ ambiance.

Er zijn er alleen niet zo heel veel op Aruba. Hieronder onze 5 favoriete ‘Coffee Spots’.

Santos Coffee with Soul

Vlakbij een van onze favoriete stranden (Manchebo Beach) ligt verstopt tussen de hotels Santos Coffee with Soul. Als je er in de buurt bent, kan je dit hippe tentje niet missen. Santos heeft – zeker voor Aruba – een  trendy look van binnen én van buiten. Met zwarte stalen ramen,  stoere leren stoelen, zinken attributen en lichtsnoer boven het buiten gedeelte. Santos heeft een eigentijdse kaart. En wat je ook bestelt – je ontbijt, lunch of diner of gewoon een heerlijke smoothie of lekkere Braziliaanse koffie – je krijgt het aantrekkelijk geserveerd, altijd met een karafje water met drinkglazen erbij, en mét een blije en jonge lach. ‘Coffee with Soul’ dus.

   

Openingstijden: 6.00 – 21:30
Adres: J.E. Irausquin Blvd 51, Oranjestad, Aruba

The Coffee Table

‘Coffee is always a good idea’. Dat lees je als je bij de Coffee Table binnen bent. Een gezellige ‘koffietent’. Met een lange tafel waar je aan kunt schuiven. Maar ook met aparte tafels voor 2 of 4 en (luie) stoelen. In een Frans aandoende ambiance. Zoals zo veel ‘shops’ hier op Aruba kun je aan de buitenkant niet zien hoe het er van binnen uit ziet. Eenmaal binnen voel je je direct op je gemak, een huiskamergevoel. Een fijne plek om gezellig met elkaar te kletsen. Met koffie, thee of een smoothie erbij natuurlijk, en eventueel een lekkere snack of lunch.

  

Openingstijden: 7.30 – 17.30 uur
Adres: L.G. Smith Boulevard 126 Oranjestad

Craft Coffee & Bar

Ben je in de Highrise area en je wilt een lekkere koffie en ontbijt of lunch in een trendy omgeving, dan is Craft the place to be. Eerlijk is eerlijk: ’s avonds zit je er gezelliger vanwege de verlichting, maar overdag is het ook een chille plek. Houd er wel rekening mee dat regelmatig de 3 TV-schermen aan staan. Maar buiten dat, is de ambiance cool en relaxed daar. Een prima ‘oase’ tussen alle grote terrassen  en toeristische drukte op de High Rise.

  

Openingstijden: 8.00 – 01.00 uur
Adres: J.E. Irausquin Blvd. 348A, Palm- Eagle Beach

Coffeehouse Aruba

Hoewel aan de buitenkant Coffeehouse Aruba niks speciaals heeft en de locatie ook maar ‘gewoon’, is het interieur authentiek en de (house blend) koffie heerlijk. In de Coffee House stap je echt in de (oude) wereld van koffie. Hier wordt Smit&Dorlas koffie geschonken, een oud en gerespecteerd koffiemerk uit Nederland. In 1822 begon ene mijnheer Dorlas in Amsterdam en Gouda een koffiebranderij. Begin 19e eeuw ging hij samenwerken met Smit uit Amsterdam, die vooral koffie verkocht aan hotels. Nu is het zeker in dit deel van de wereld een gerespecteerd en gewaardeerd merk, en wordt o.a. geschonken in alle Hilton Hotels. De koffiebonen worden nog steeds in Nederland geroosterd.

  

Openingstijden: 9.00-18.00 uur
Adres: De La Sallestraat 30 Oranjestad

Aruba Experience Café & Patisserie

In een oud cunucu-huisje in de wijk Rancho in Oranjestad, is deze coole koffiezaak (& meer) gevestigd. Oud en traditioneel van buiten, trendy en eigentijds van binnen. Je heerlijke koffie kun je aankleden met diverse soorten heerlijke zoete patisserieën. Je kunt er ook lekker lunchen. Een echter aanrader om naar toe toe gaan, als je in Oranjestad bent.

  

Openingstijden: 7.30-19.00 uur
Adres: John G Emanstraat 37, Oranjestad (wijk Rancho)

Geniet van alle lekkers, én van de eigen en aparte sfeer, die deze 5 ‘Coffee Places’ jou tijdens je vakantie op Aruba bieden!

juni 2018