Blog

Kitesurf-les op Aruba zeker doen!

By 26 april 2019 No Comments

Aruba, wat een heerlijk eiland om je te ontspannen op de prachtige witte stranden :  luieren, lezen en zonnen, met of zonder drankje, altijd met de helder turquoise zee op de achtergrond. Maar Aruba biedt meer dan dat. Er zijn ook heel veel mogelijkheden om sportief bezig te zijn.

Natuurlijk kun je eindeloos wandelen op de lange stranden. Ik heb heel wat kilometers gelopen in de dagen dat ik er was. En dan te weten dat je eigenlijk op “vissenpoep” loopt! Het witte zand is te danken aan de papagaaivis. Deze vissoort is inmiddels beschermd in Aruba. Ze knabbelen aan het koraal en hun uitwerpselen zijn wit…. aldus de hagelwitte stranden.

Ik heb hardgelopen bij het strand samen met Frank, een yoga les gevolgd met Ineke bij Jetyoga en een prachtige hike gedaan in het National Park Ari Kok. Mijn hoogtepunt was toch echt : kitesurfles. Nog nooit gedaan. Waar kun je dat nu beter leren dan op Aruba?

Als je op Aruba kunt kitesurfen, dan kun je het overal, is mij verteld! Want er zijn op Aruba soms windvlagen, waardoor het wat lastiger is om het hier te doen.

De kitesurfscholen zitten gecentreerd op het strand ten noorden van de high-rise hotels. Na een tip van een Nederlandse toerist kwam ik bij Armando’s kite shack terecht. Ze bieden meerdere lesvormen, zowel privé als in een groep.

Ik heb privé-lessen genomen. Het beste is om een pakket te nemen van vier lessen van twee uur. Dan heb je de grootste kans dat je ook echt op de plank kunt staan en de basis van het kitesurfen onder de knie hebt.

Ik had nog maar twee dagen en heb twee keer twee uur les gehad van Kevin. Kevin is Nederlands, dus dat was qua taal wel prettig. Eerst begin je op het strand met een mini-kite om te oefenen en te spelen met de wind. Vervolgens ga met de kite het water in.

De kite zit aan je vast en je leert hoe je de kite kunt beheersen en controleren. De volgende stap is bodydragging; dan voel je de kracht van de wind op de kite en word je voorwaarts door het water getrokken door bochtjes te maken met je kite. Een geweldige ervaring!

TIP : doe een badpak of shirt met korte mouwen en een sportbroek aan. Als je gaat bodydraggen met een bikini, heb je namelijk grote kans dat je bikinibroekje af zakt… waar ik dus last van had.

Ook is het handig om een elastisch koord aan je zonnebril te doen zodat je zonnebril op je hoofd blijft zitten bij het oefenen. En smeer je goed in!

Aan het einde van de tweede les heb ik heel even op de board gestaan. Deze foto is het bewijs, al moet je wel heel goed kijken haha….

Ik ben zeker van plan om het in Nederland nog een keer te gaan proberen. Maar dan alleen als het warm is, want dat maakt kite-surfen op Aruba natuurlijk wel heel erg lekker!

Na mijn verblijf van negen dagen op dit heerlijke eiland snap ik de nummerplaten wel : Aruba One Happy Island. Ik ga er graag nog een keer heen!

Milet, Hoorn NL
januari 2019