Blog

Hoe de loungepool van Elements of Aruba het verschil maakt

By 1 oktober 2020 No Comments

In september 2018 bezochten wij voor het eerst van ons leven Aruba en logeerden we, zeer naar onze zin, bij Elements of Aruba. Tijdens ons verblijf werd de in aanbouw zijnde loungepool officieus geopend en raad eens: wij waren erbij!

We hebben getoast met onze gastvrouw en gastheer, Ineke en Frank, en samen hebben we de pool feestelijk ingeluid. Maar helaas was het de officieuze opening. Het zwembad(je) was nog niet klaar en onze kennismaking ging niet veel verder dan een enthousiaste toast op de goede afloop.

Onze voeten konden we voorzichtig in het verkoelende water steken, maar baantjes trekken zat er nog niet in.

Evenmin konden we gebruik maken van de buitendouche. Op dat moment was het orkaanseizoen in de regio. Aruba wordt dan niet getroffen door verwoestende stormen – die blijven gelukkig ver weg. Maar de wind kan dan wel gaan liggen, en als dat gebeurt wordt het warm, voor mij onplezierig warm.

Hoe lekker zou het zijn geweest om op zo’n moment in de pool te kunnen “duiken” en onszelf af te spoelen onder de buitendouche. Maar helaas……

In februari 2020 kregen we onze herkansing. We waren voor de tweede keer te gast bij Elements of Aruba en zagen met eigen ogen dat de tijd niet had stilgestaan.

De pool was in gebruik, de beplanting in de afgelopen tijd fors gegroeid, een sfeervol licht scheen ’s avonds in het water en iedere dag konden we ons buiten douchen.

Vanaf dag 1 was er meer dan een goede match. Heerlijk genieten van een boekje of de (digitale) krant, drijvend in de pool terwijl de zon opkomt. Buiten even onder de douche springen om af te koelen is veel prettiger dan binnen in het appartement.

Een glas drinken aan de rand of zelfs in de pool is geen straf maar een hemels genoegen. En al is het een loungepool en geen echt zwembad, het bleek een geweldige toevoeging aan wat Elements of Aruba al had.

Maar ja, zoiets moet je wel onderhouden natuurlijk. Na een korte, maar gedegen opleiding mocht ik me pool boy noemen en droeg ik de verantwoordelijkheid voor het dagelijkse onderhoud. Met het schepnet mooie bloemen en insecten uit het water vissen. De stofzuiger over de bodem en de tredes om het fijne strandzand weg te zuigen.

Teststrookjes voor zuurgraad en chloorgehalte, zo nodig bijvullen (chloortablet in filterbakje svp). Als de douche minder goed doorloopt, het afvoerputje kuisen. De pomp even voluit zetten, bij voorkeur als de mensen van appartement ‘Cactus’ er niet zijn. En dan vergeet ik vast nog het een en ander.

Zoals gezegd waren we in februari 2020 opnieuw op Aruba. Op 20 februari vlogen we terug en ongeveer 2 weken later ging alles op slot in verband met de corona-besmetting.

En al was het toegestaan om te zwemmen in zee (op het strand zitten/liggen mocht overigens weer niet), juist onder deze omstandigheden zal het fijn geweest zijn om te kunnen genieten van een verkoelende pool.

En dat was een genot voor lijf én hoofd in een tijd die verhit was door de discussies over corona, de maatregelen die wel of niet genomen moesten worden, de steun vanuit Nederland en de voorwaarden die daaraan gesteld werden, de enorme terugloop en zelfs een tijdlang het volledig wegblijven van de toeristen.

Een drank-advies voor de loungepool: Een Chill-biertje of een B-62 van de plaatselijke Balashi-brouwerij. En als de gastheer goedgemutst is, mixt hij misschien wel een cocktail voor je. Sla dit vooral niet af! Salú.

Henri Groenen

september 2020