Blog

Happy Hours on the Happy Island!

By 17 september 2018 No Comments

Voor iedere toerist hier op Aruba interessant: Happy Hours!

Hoe mooi (en lekker) is het om je bestelling in florins af te rekenen in plaats van in dollars. Of 2 voor de prijs van 1 te betalen. We zijn en blijven toch Nederlanders….

Twee tips vóórdat je bestelt:

  1. check wat de tijden zijn van de Happy Hour (die ook wel 2 uur kunnen duren, of op meerdere momenten op een dag zijn)
  2. check wat de Happy Hour inhoudt; zo zijn vaak niet alle dranken op de kaart ‘in de Happy Hour’

Je gaat ervan balen als je er bij het betalen achter komt dat je net te vroeg je bestelling hebt gedaan of dat jouw drankje niet ‘included’ de Happy Hour is.

Hieronder 7 van onze favoriete spots. Voor elke dag van de week één. Op verschillende locaties, 2 in downtown Oranjestad, 3 aan de beach en 2 op andere plekken op het eiland.

Check wel goed of de aangegeven tijden van de Happy Hour zeker nog gelden.

1. Maroc

In de Willeminastraat, een van ons favoriete straten in Oranjestad met z’n mooie opgeknapte statige Arubaanse woningen en verrassende zaken, ligt Maroc. Een écht anders dan anders concept op Aruba. De ambiance is prachtig en sfeervol. Combineer je Happy Hour drankjes met de vele smakelijke warme en koude tapas. Je likt je handen er bij af. Natuurlijk, je bent op Aruba. Maar dat wil niet zeggen dat het ook niet fijn is om in Arabische sferen weg te dromen…


Happy Hour:
elke dag van 4:00 – 7:00pm | zondag: 5:00 pm – 7:00 pm
Openingstijden: elke dag van 4:00-10:00pm (maandag gesloten)
Adres: Wilhelminastraat 74, Oranjestad

2. Reflexions Beach

Met af en toe het (niet hinderlijke) gebrul van een startend vliegtuig in je rug, is het hier aan het strand prima vertoeven. Leuke bar. Klein zwembadje erbij. Strandstoelen aanwezig (om te huren) en prima (persoonlijk) bediening. Hier kun je relaxed van je Happy Hour genieten.


Happy Hour
: 4:00-6:00 pm
Openingstijden:  10:00am-22:00pm
Adres:  L.G. Smith Blvd 1, Oranjestad

3. Casibari Café

Wil je je Happy Hour drinkend en dansend vieren tussen de locals? Dan is Casibari Café absoluut ‘the place to be’. Elke vrijdag kun je hier tussen je drankjes door vanaf 8:30pm de salsa. Erg gezellig. En ook leuk om te zien dat bij Arubanen het dansen in hun bloed zit. Ze zetten je vast aan om de Salsa-fire in jou naar boven te brengen. Elke woensdagavond is er ook live muziek. En er worden regelmatig (muziek)events georganiseerd. Kijk hiervoor op de website.


Happy Hour: alleen vrijdag van 5:00pm-10:00 pm

Openingstijden: 8:00am-10:00pm (zondag gesloten)
Adres: Paradera (tegenover de Casibari Rock formation; aan de weg tussen Paradera en St.Cruz)

4. Craft Coffee & Bar

Moderne look. In hartje ‘high rise’, dus gezellig qua ligging. Leuk publiek en prettig bediening.
Dat zijn de ingrediënten voor een prima Happy Hour. Als je hier ‘binnen’ stapt ontsnap je even aan de drukte om je heen. Dat maakt deze plek ook zo geschikt voor een goed en gezellig gesprek. De kaart is ‘typisch nu’, de koffie lekker evenals de cocktails. Proost, op een gezellig Happy Hour!


Happy Hour : 7:00-10:00pm

Openingstijden: 8.00am – 01.00 pm
Adres: E. Irausquin Blvd. 348A, Palm Beach

5. Moomba Beach Bar & Restaurant

Daar moet je geweest zijn! Locatie aan de beach is top. De inrichting en sfeer zijn typisch Caribisch. Meet the locals (en de Nederlanders) there. Vaak speelt er een live band, of draait er een dj. Chill sfeertje. Lekker dansen, met blote voeten in het zand. Keep the fire burning tijdens je Happy Hour.


Happy Hour: 6:00-7:00pm (dagelijks) en 10:00-11:00pm (m.u.v. zondag)

Openingstijden: dagelijks van 8:00am – 1:00pm (bar: 10:00am – 1:00pm)
Adres: Irausquinblvd 230, Palm Beach

6. Lucy’s Retired Surfers Bar & Restaurant

In down-town Oranjestad, aan het water met uitzicht op de haven is Lucy’s. Haar deuren zijn begin dit jaar geopend, dus ‘brand new’. Een leuke ronde bar, met diverse kleine, veelkleurige en verschillende zitjes. Nadeeltje: als er weinig mensen zijn, voelt Lucy’s (te) groot. Voordeel: de Happy Hour duurt elke dag drie uur! Ook cocktails vallen onder de Happy Hour. Goed dat er taxi’s in de buurt zijn…


Happy Hour
: elke dag van 4:00u-7:00u pm
Openingstijden: vanaf 11:00am
Adres:G. Smith Blvd 82, Oranjestad

7. Local Store

Local Store heeft geen ‘echt’ Happy Hour. Wel kun je dagelijks buckets chill krijgen (6 voor 25,00 Afl.). Toch staat ie  in deze lijst. Waarom?
Simpel, maar gezellig; dat typeert Local Store. Hier komen veel locals. De sfeer past goed bij ze. En de snacks die geserveerd worden zijn hartstikke lekker. Van hamburgers tot wraps, van chicken wings tot shrimps. Hier ga je niet naar toe voor de aparte locatie of de bijzondere ambiance. Nee, gewoon een leuke tent om met je vrienden een ‘Happy Hour’ mét een lekkere snack te nemen. Gewoon goed. Gewoon doen.


Happy Hour: geen, wel speciale ‘bucket’ prijs

Openingstijden: 8:00am–11:30pm
Adres: Palm Beach 13A, Noord