Blog

5 redenen waarom Aruba ‘A Perfect Place’ is voor een ‘Workation’

By 1 april 2021 No Comments

Lekker (online) werken & vakantie vieren op Aruba

We werken veel vaker en ook langer thuis. Vanwege Corona. Ondanks dat we allemaal graag weer meer ‘op kantoor’ willen werken, is de verwachting dat we ook na corona meer gaan thuiswerken.

In deze Corona-tijd groeit ook de behoefte aan ‘Workations’. Weg van de thuiswerkplek of kantoortuin. Werken op een andere plek dan thuis, in een andere ambiance, en bij voorkeur inclusief vakantie-ingrediënten.

Je weet wel, met je laptop en je korte broek, bikini of zwembroek en slippers er even tussen uit. Weg uit je vertrouwde (thuis)werkomgeving. Voor een week of juist veel langer.

Energie happen, terwijl je ook nog uurtjes maakt voor het project waar je aan werkt. Over de blauwe zee turen of juist hiken, om je hoofd vrij te maken voor een nieuwe visie voor je bedrijf of stap in je loopbaan.

Ook in Coronatijd? Ja hoor, en op Aruba zit je goed.

Aruba is een perfecte plek om dit te doen. Deze 5 ingrediënten bieden je (ondanks corona) een succesvolle werkvakantie-cocktail.

 1. Corona-safe.
  Aruba als vakantie(ei)land doet er alles aan om gasten hier een veilige (werk)vakantie te bieden. Veiligheid is altijd al prioriteit hier, maar vanwege corona nog meer.De overheid hanteert strikte protocollen. Restaurants, bars en alle andere toeristische bedrijven hebben een ‘seal’ moet halen: de Aruba Health & Happiness Code. Deze wordt door de Aruba Tourism Authority en DGV (Dienst Gezondheid & Veiligheid) verstrekt.Met een ‘seal’ toon je aan dat je als bedrijf ‘Corona-safe’ bent en werkt. Anderhalve meter afstand houden is totaal geen probleem op Aruba, zeker ook niet op de stranden. De medische zorg is van prima (Nederlandse) kwaliteit. En je kunt je hier prima redden in het Nederlands, voor het geval dat.
 2. Het strand is je achtertuin.
  Je bent er zo. Je sluit je laptop af en binnen 10 min ben je op de mooiste stranden van de wereld. Je parkeert bijna op het strand, en zonder parkeerkosten.De stranden hebben ieder een eigen ambiance, bieden je een andere beleving. Je kunt er gewoon lekker chillen en zwemmen in de azuurblauw Caribische zee. Of snorkelen en het fraaie onderwaterleven zien.Je kijkt je ogen uit. Met een beetje geluk zie je de schilpadden voor je uit zwemmen. Je kunt een lange wandeling maken. Ook kitesurfen kun je er ook fantastisch doen.Heerlijk toch na een paar uur flink doorwerken achter je laptop of ‘in je hoofd’.
 3. Je voelt je snel thuis in de Caribische lifestyle.
  Op Aruba is het altijd zomer. De zon schijnt iedere dag en de passaatwind is verfrissend. Aruba is een smeltkroes van wel 90 culturen. De eiland-cultuur is vriendelijk en open.De mensen op Aruba spreken hun talen (papiaments-nederlands-engels-spaans), een praatje is zo gemaakt. Ze zijn ook trots op hun (ei)land, dat merk je als je naar een museum gaat of mensen aanspreekt aan de bar of in een winkel.De lifestyle is hier relaxt. Je bent hier 9.000 km weg van Nederland, in een heel andere deel van de wereld. Met een andere levensritme en kijk op het leven. Feel like a local!
 4. No stress.
  Op Aruba geen fileleed en ‘de heer in het verkeer’ bestaat hier nog. Geen rijen voor attracties en ‘badlaken aan badlaken’ liggen op het strand. Hier geen natte en koude dagen en geen teleurstelling dat iets wat je graag wilde doen, door ‘verkeerd weer’ niet door kan gaan.Hier geen uren in de auto zitten om bij je bestemming te komen en tijd verdoen aan het vinden van een parkeerplek. Alles is dichtbij en vrijwel overal gratis. Fijn toch? Je wilt immers je werk snel achter je laten. Op het moment dat je je laptop dicht doet, en je stap naar buiten voel je je ontspannen.En als je nog iets ‘meer’ zoekt? Dan is het er ook. Yogalessen, op het strand of op een surfplank. Massage of spa. Stilte plekken in de natuur. Zonsondergang met volle koelbox. Eten met de voeten in het zand. Aruba, no time for stress!
 5. Groen doet je goed.
  Veel gasten die voor het eerst naar Aruba zijn er verbaasd over. Aruba is ook groen. De ontelbare cactussen, aloë vera’s en typische waai-waaibomen kleuren het heuvelachtige landschap groen.Groen is de kleur van leven, vernieuwing, energie en het wordt ook geassocieerd met groei, veiligheid, milieu, zorg en overeenstemming.Je kunt fraai mountainbiken langs de Noordkust. En hikes maken door Natural Park Arikok met zijn rooien, heuveltoppen en ruige kusten. Wandelen maakt je hoofd leeg. Brengt je rust en geeft je ruimte. Hiken voegt echt iets toe aan je workation. En je beleeft Aruba op een heel andere manier.

Kies een passende accommodatie
All-inclusive hotels vormen niet echt een goed match met de bedoeling van je workation. Kies voor een sfeervolle en veilige kleinschalige AirB&B, die veel beter passen bij de bedoeling van je verblijf.

ELEMENTS OF ARUBA is zo’n heerlijke plek voor jou:

 • Groene privacy; je werkt binnen of op je porche tussen wuivende palmbomen.
 • Lekkere chillpool; op elke moment kan je je even opfrissen.
 • Corona-safe: we maken zelf schoon, 1,5 meter afstand is geen enkel probleem en we hebben de door de overheid verplichte ‘colour-seal’; bij ons zit je goed
 • Degelijke internetverbinding; Aruba heeft niet het snelste en beste netwerk, maar er is prima te werken.
 • Centraal gelegen; je verspilt geen tijd om op prachtige en gevarieerde vakantie-plekjes te komen; zeven minuten bij ons vandaan lig je al op Eagle Beach, een van de mooiste stranden ter wereld. Zeven minuten rijden maar…
 • Sparringpartner(s) als buren; gastvrouw Ineke en gastheer Frank hebben werk- en levenservaringen en competenties die je vooruit kunnen helpen. Ze doen het graag en natuurlijk (zie hun profielen op linkedin), maar alleen als jij het wil.

Lees hier enkele referenties van mensen die bij ons “op workation” waren.

“…”

“…”

 

Meer weten over ‘Workation’ bij Elements of Aruba? Kijk op www.elementsofaruba.com of stuur een mail naar ineke@elemenetsofaruba.com

WAT IS EEN WORKATION?

De naam geeft het eigenlijk al weg: een workation is combinatie van werk en vakantie. Tijdens een workation ga je samen met een groep gelijkgestemden op reis, om daar aan je eigen bedrijf te werken en van elkaar te leren. Samen in een coworking space werken, diverse workshops volgen en vaak is er de mogelijkheid zelf een workshop te geven. Ook gaat er vaak een coach mee, om jou te helpen het uiterste uit je bedrijf te halen.

Natuurlijk is er tijdens een workation ook ruimte voor ontspanning en worden er leuke dingen gedaan. Want je gaat niet voor niets op vakantie! Zo worden er workations op Ibiza georganiseerd, in andere delen van Spanje, Portugal, maar ook in Nederland en zelfs buiten Europa. Wat denk je van Marrakech of Bali?

VOOR WIE IS EEN WORKATION BEDOELD?

Eigenlijk is een workation voor iedereen die locatie onafhankelijk kan of wil werken. Dat kan dus iemand met een eigen bedrijf zijn, maar ook bijvoorbeeld iemand die een boek aan het schrijven is. Meestal hangt er wel een bepaald thema rond de workation, bijvoorbeeld speciaal voor vrouwen met een eigen onderneming.

Ikzelf ben nog nooit op workation geweest, en ik zie het mezelf ook niet heel snel doen. Ik combineer reizen namelijk al met werken, en vind het juist zo fijn om dat zelfstandig te doen. Daarnaast vind ik de meeste workations aardig aan de prijs, omdat je zelf nog een vliegticket moet kopen, en dat voor specifieke data (= duurder). Ik denk dat een workation vooral interessant is voor mensen die net beginnen met een eigen bedrijf, het een boost willen geven of geïnteresseerd zijn in de digital nomad-lifestyle. Maar, ik zeg zeker nooit nooit!

Aan de andere kant is een workation wel aftrekbaar, waardoor het een waardevolle zakelijke investering kan zijn. En ook op persoonlijke groei zul je er veel profijt van hebben.