Blog

“Vermijd stress, want daar wordt niemand knapper van!”

By 6 juli 2020 No Comments

Aruba is het eiland van de ontspanning en de relaxte levensstijl. Ontspannen kan je hier prima en er zijn ook heel veel fijne plekken waar je een massage en schoonheidsbehandeling kan ondergaan.

Maar we willen in dit blogartikel graag de Nederlandse Willeke Goedgedrag – van Zeeland, energetisch schoonheidspecialiste en eigenaresse van Mooi bij Zee, aan het woord laten, vanwege haar gedrevenheid en grote betrokkenheid bij haar klanten. Die ons aanspreekt en bij ons past.

Ineke heeft al een paar keer bij haar ‘in de stoel’ gelegen en kan zich helemaal voorstellen dat het voor onze gasten ook een weldaad is, vooral als je naar Aruba komt om tot rust te komen van je drukke, stressvolle leven thuis.

Maak kennis met Willeke en haar visie op schoonheidsbehandeling, aan de hand van een paar vragen, die we haar hebben voorgelegd.

Wat maakt jouw werk hier op Aruba anders dan in Nederland? Of is hetgeen je nu doet hetzelfde als wat je in Nederland hebt gedaan?

Mijn werk op Aruba is anders dan Nederland. Sowieso meer relaxt omdat ik in Nederland eigenlijk 2 banen had. Ik werkte voor mezelf en nog bij een schoonheidssalon in Stiphout (NB). Dus meestal bleven alle leuke ideeën op de plank liggen (voor mijn eigen salon) omdat ik daar gewoonweg geen tijd voor had.

Nu kan ik alles naar eigen zin indelen en uitvoeren. En daar geniet ik heel erg van. Ook merk ik dat het leven hier ietsje langzamer gaat dan in Nederland. Wat ik overigens heerlijk vind en waardoor mensen toch iets meer genieten over het algemeen.

Maar op Aruba is minder aanbod qua producten die bij mijn holistische visie passen. Dus dat was dan weer makkelijker in Nederland, waar het aanbod gewoon veel groter is.Ik werk sinds kort met de mooie pure producten van Derma-E. Dierproef vrij, soja vrij, mineral oil vrij, parfum vrij, gmo vrij en gluten vrij. Én ook nog een vriendelijk geprijsd!

Zie jij verschillen tussen huidverzorging op Aruba en in Nederland? Wordt jouw vak hier anders uitgevoerd?

Ja zeker, op Aruba heeft je huid veel meer te verduren. Door het stof wat in de lucht hangt vervuilt je huid snel, door de zon heeft je huid ook veel te verduren qua elasticiteit en hydratatie, en veel mensen zitten de hele dag in de airco wat ook weer niet bevorderend is voor de hydratatie van je huid. In Nederland adviseerde ik veel klanten om rond de 6 weken een afspraak te maken. Hier is het echter goed om rond de 4 weken te komen.

Je noemt jezelf energetisch schoonheidsspecialiste. Wat bedoel je daar precies mee?

Tijdens mijn massages stuur ik negatieve energie weg of richting de voeten. Doordat ik zelf goed gegrond ben, kan ik ervoor zorgen dat andere ook gegrond worden. Daardoor kan de levensenergie weer stromen.

Heel veel mensen zijn tegenwoordig niet meer gegrond (grounded). Door de drukte of stress of omdat we bijna niet meer op blote voeten lopen en vaak schoenen/slippers dragen. Mede daardoor kunnen er allerlei klachten ontstaan. Denk aan hoofdpijn, hoge bloeddruk, pijn aan de gewrichten, stress, burn-out, angsten, veel in je hoofd zitten. Door te gronden zorg je er eigenlijk voor dat je in het hier en nu leeft en negatieve energieën en stress van je af laat glijden en terug de aarde in stuurt.

Vanwege corona heb je ook energetische behandeling op afstand aangeboden. Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? En welk resultaat kun je daarmee bereiken?

Klopt! Ik ben iemand die graag overal het positieve uit wil halen, dus dit was een goed moment daarvoor om mijn intuïtieve kant meer te kunnen ontwikkelen. Ook heb ik tijdens de Corona periode mijn opleiding chakra en aura healing afgerond.

Tijdens de chakra healing op afstand maak ik contact met je, iedereen heeft een soort antenne en die zoek ik op door te kijken naar een foto van jou. Door er naar te kijken kan ik ‘in tunen’ op de energie van die persoon. Dan ga ik invoelen of deze persoon gegrond is. Dat ga ik eerst in balans zetten en vervolgens ga ik elke chakra ‘bekijken’ en checken of deze in balans is.

Ons lichaam heeft 7 chakras. Dit zijn de energie centra van ons energetische lichaam. Elk chakra is aan een bepaald gebied in ons lichaam verbonden. Na afloop van de healing kan het zijn dat je je lichter voelt, meer opgeladen, meer in balans, dat je minder aan het malen bent of juist heel moe. Puur omdat je lichaam aan het loslaten is en het helingsproces aan het werk gezet is.

Jij doet jouw werk vanuit een sterke gedrevenheid. Het is echt jouw passie. Wat zie je als jouw missie in jouw werk? Wat wil je graag bereiken?

Mijn missie is echt zoveel mogelijk mensen helpen om hun klachten te verminderen. Of dit nu huidklachten zijn of lichamelijke klachten. Ik geloof heel erg in de holistische visie dat fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen) energetisch (vanuit energetisch oogpunt, chakraleer e.d.) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht) alles met elkaar in verbinding staat.

Wat ik graag nog zou willen bereiken is detox vakanties opzetten voor mensen die even bij willen komen en zich zelf los wil maken van blokkades of belemmerende gedachtes.

Door de opleiding vingerreflexologie ben ik ook opgeleid om mensen te helpen bij trauma’s, problemen met het innerlijke kind, of belemmerende gedachtes die je weerhouden om volledig in je kracht te staat en je innerlijke zelf te laten zien aan de wereld.

Dit zou ik willen combineren met yoga / massages / gezonde maaltijden / detoxen en natuurlijk therapie.

Onze gasten op Elements of Aruba komen vaak vanuit een hectische omgeving vermoeid en met stress op vakantie naar Aruba. Zijn onze gasten ook welkom voor een behandeling bij jou?

Ja natuurlijk! Iedereen is welkom bij mij. En juist de mensen die vermoeid en gestresst zijn, geef ik graag tips en/of heerlijke massages om weer op te kunnen laden.

Welke huidverzorgings- of schoonheidstip zou jij aan bezoekers van Aruba willen meegeven?

Maak gebruik van de eeuwenoude helende plant van Aruba: Aloë Vera. De plant zelf is nog sterker dan de gel uit een potje. Pak gewoon een stukje stengel, schil deze (Ineke weet hoe dat moet) en breng de gel aan op je huid. Dit helpt bij acne, eczeem, werkt huidverjongend, verkoelend, hydraterend, kalmerend, antiseptisch en hydraterend. Of gebruik het in je smoothie als aanvulling op je voeding.

En als laatste probeer zoveel mogelijk stress te mijden want daar wordt niemand knapper van! 😉

Willeke Goedgedrag – van Zeeland
energetisch schoonheidsspecialiste

juli 2020