Blog

BAZ-RRR, een ‘Amsterdams’ plekje op Aruba!

By 26 september 2019 No Comments

Het is altijd leuk om een nieuw hip en trendy tentje te ontdekken op Aruba. BAZ-RRR Galleria & Brasserie in hartje Oranjestad is zo’n tentje. Ze hebben mooie organic wijnen en vegan lunchbites op de kaart staan, opvallende kunst van alleen lokale kunstenaars aan de muur hangen en op de eerste etage is plek voor meetings en art-workshops. 

Maar het is vooral inspirerend om Joase-Ann, de vrouw achter BAZ-RRR, te spreken over de totstandkoming en toekomst van dit concept. Haar sprankelende verhaal te horen vol vernieuwende energie.

In dit blogartikel laten wij jou graag ook kennismaken met Joase-Ann en haar visie op BAZ-RRR aan de hand van een paar vragen, die we haar hebben voorgelegd.
1. Waarin BAZ-RRR onderscheidend op Arub? Wat is typisch BAZ-RR?

“Wat ons onderscheidt op Aruba, is dat onze focus als bedrijf de maatschappij is. We zijn weliswaar een ‘profitable business’, maar dan nadrukkelijk gecombineerd met social ondernemerschap, wat ons de gelegenheid biedt om mooie projecten te creëren voor jong en oud.

Natuurlijk is onze Galerie een extra toegevoegde waarde voor alle bezoekers die van kunst houden, en is onze Brasserie een mooie fusion van raw plantaardig vegan dieet comfort food.

De combinatie van dit alles maakt ons concept bijzonder op Aruba.” 

2. Wat is jouw drijfveer? Hoe ben je op dit concept gekomen?

“Ik was altijd een fan van kunst, cultuur en geschiedenis, maar mijn passie om dit te doen, wat ik nu doe. kwam meer tot voren toen ik als directrice bij het Museo Historico werkte. Ik wist dat er voor het museum weinig ruimte was voor verkoop van kunst.

Gesprekken met bevriende kunstenaars maakten mij echter duidelijk dat ze een plek nodig hebben om hun kunstwerken te kunnen exposeren en verkopen. Deze plek biedt BAZ-RRR nu aan locale kunstenaars.

Vanuit mijn achtergrond als sociaal werkster, vind ik het ook  belangrijk om mijn bedrijfsactiviteiten te koppelen aan de Sustainable Development Goals van de UN, dit ook uit te dragen in de visie van BAZ-RRR (Reduce – Re-use – Recycle) en een spot te creëren waar creativiteit en maatschappij elkaar ontmoeten.” 

3. Hoe heb je het voor elkaar gekregen om dit concept in Oranjestad van de grond te krijgen?

“Nou, dat was niet makkelijk. We, mijn business partner en ik, zijn lang op zoek geweest naar een geschikte locatie in het centrum van Oranjestad, want dat wilden we graag. We zijn naar verschillende units gaan kijken, maar de huurprijzen waren zo ontzettend hoog, voor ons onbetaalbaar.

Gelukkig kwamen we op enig moment Margarita Plaza tegen, het pand waar we nu zitten. De eigenaar geloofde in ons concept en zag de toegevoegde waarde van een art cultural multifunctional space als BAZ-RRR voor Oranjestad, als een nieuwe aantrekkelijke plek, voor zowel lokalen als voor toeristen, om naar toe te gaan.”

4. Hoe zijn de reacties van gasten (lokalen en toeristen) tot nu toe?

“Zeer positief! Iedereen voelt een positieve energie als ze hier binnen lopen en voelen zich meteen thuis bij BAZ-RRR. En dat is precies, wat we wilden bereiken.

Iedereen is welkom hier, en wij willen graag iedereen motiveren om kunst en cultuur op Aruba te ondersteunen. En dat doet iedereen al door naar ons toe te komen.”

5. Wat is jouw droom voor de (nabije) toekomst van BAZ-RRR?

“Dat we nog meer units nodig gaan hebben en een formeel erkend GALLERIA ARUBA gaan worden.”

Joase-Ann heeft lange tijd in Nederland, o.a. Groningen en Amsterdam, gestudeerd, gewoond en gewerkt. Een klein beetje ‘Amsterdam’ heeft ze meegenomen naar Aruba.


Hopelijk gaan veel Arubanen en toeristen, die van ‘anders’ houden hun weg naar BAZ-RRR vinden. Wij vinden het in ieder geval een hotspot!

26 september 2019