Blog

Aruba is perfect voor een Workation – 5 redenen

By 1 april 2021 No Comments

LEKKER (ONLINE) WERKEN & VAKANTIE VIEREN OP ARUBA

We werken veel vaker thuis. Vanwege Corona. De verwachting is dat we ook na corona (deels) thuis zullen blijven werken.

In deze Corona-tijd groeit ook de behoefte aan ‘Workations’. Een vakantie waarin je je werk door kan laten gaan, maar ook de tijd neemt voor ontspanning, reflectie, ruimte maken voor nieuwe plannen.

Weg zijn van de thuiswerkplek of kantoortuin. Werken op een andere plek dan thuis, in een andere ambiance, en bij voorkeur inclusief vakantie-ingrediënten.

ARUBA IS PERFECT GESCHIKT VOOR EEN WORKATION

Je weet wel, met je laptop en je korte broek, bikini of zwembroek en slippers er even tussen uit. Weg uit je vertrouwde (thuis)werkomgeving. Voor een week of juist veel langer.

Energie happen, terwijl je ook nog uurtjes maakt voor het project waar je aan werkt. Over de blauwe zee turen of juist hiken, om je hoofd vrij te maken voor een nieuwe visie voor je bedrijf of stap in je loopbaan.

Ook in Coronatijd? Ja hoor, en op Aruba zit je goed.

Aruba is een perfecte plek voor een workation. Deze 5 ingrediënten bieden je (ondanks corona) een succesvolle werkvakantie-mix.

1. CORONA-VEILIG

Aruba als vakantie(ei)land doet er alles aan om gasten hier een veilige (werk)vakantie te bieden. Veiligheid is altijd al prioriteit hier, maar vanwege corona nog meer. De overheid hanteert strikte protocollen.

Restaurants, bars en alle andere toeristische bedrijven hebben een ‘seal’ moet halen: de Aruba Health & Happiness Code. Deze wordt door de Aruba Tourism Authority en DGV (Dienst Gezondheid & Veiligheid) verstrekt.

Met een kwaliteitszegel toon je aan dat je als bedrijf ‘Corona-veilig’ bent en werkt. Anderhalve meter afstand houden is totaal geen probleem op Aruba, zeker ook niet op de stranden. De medische zorg is van prima (Nederlandse) kwaliteit. En je kunt je hier prima redden in het Nederlands, voor het geval dat….

2. HET SRAND IS JE ACHTERTUIN

Je bent er zo. Nadat je je laptop afsluit ben je binnen 10 min op de mooiste stranden van de wereld. Parkeren kan je bijna op het strand, en zonder parkeerkosten.

De stranden hebben ieder een eigen ambiance, bieden je een andere beleving. Je kunt er gewoon lekker chillen en zwemmen in de azuurblauw Caribische zee. Of snorkelen en het fraaie onderwaterleven zien. Je kijkt je ogen uit.

Met een beetje geluk zie je de schilpadden voor je uit zwemmen. Je kunt een lange wandeling maken. Ook kitesurfen kun je er ook fantastisch doen.

Heerlijk toch na een paar uur flink doorwerken achter je laptop of ‘in je hoofd’?

3. JE VOELT JE SNEL THUIS IN DE CARIBISCHE LEVENSTIJL

Op Aruba is het altijd zomer. De zon schijnt iedere dag en de passaatwind is verfrissend. Aruba is een smeltkroes van wel 90 culturen. De eiland-cultuur is vriendelijk en open.

De mensen op Aruba spreken hun talen (papiaments-nederlands-engels-spaans), een praatje is zo gemaakt. Ze zijn ook trots op hun (ei)land, dat merk je als je naar een museum gaat of mensen aanspreekt aan de bar of in een winkel.

De levensstijl is ontspannen op Aruba. Je bent hier 9.000 km weg van Nederland, in een heel andere deel van de wereld. Met een andere levensritme en kijk op het leven.

4. GEEN STRESS

Op Aruba geen fileleed en ‘de heer in het verkeer’ bestaat hier nog. Geen rijen voor attracties en ‘badlaken aan badlaken’ liggen op het strand. Hier geen natte en koude dagen en geen teleurstelling dat iets wat je graag wilde doen, door ‘rotweer’ niet door kan gaan.

Op Aruba geen uren in de auto zitten om bij je bestemming te komen en tijd verdoen aan het vinden van een parkeerplek. Alles is dichtbij en vrijwel overal gratis. Fijn toch?

Je wilt immers je werk snel achter je laten. Op het moment dat je je laptop dicht doet, en je stap naar buiten voel je je ontspannen. En als je nog ontspanningsactiviteiten zoekt? Dan is het er ook.

Yogalessen, op het strand of op een surfplank. Massage of spa. Stilte plekken in de natuur. Zonsondergang met volle koelbox. Eten met de voeten in het zand.

Haast bestaat niet op Aruba, genieten is het motto!

5. ‘GROEN’ DOET JE GOED

Veel gasten die voor het eerst naar Aruba zijn er verbaasd over. Aruba is ook groen. De ontelbare cactussen, aloë vera’s en typische waai-waaibomen kleuren het heuvelachtige landschap groen.

Groen is de kleur van leven, vernieuwing, energie en het wordt ook geassocieerd met groei, veiligheid, milieu, zorg en overeenstemming. Het doet je goed voelen.

Je kunt fraai mountainbiken in de natuur langs de Noordkust. En wandelingen maken door Natural Park Arikok met zijn rooien, heuveltoppen en ruige kusten. Wandelen maakt je hoofd leeg. Brengt je rust en geeft je ruimte.

Hiken voegt echt iets toe aan je werkvakantie. Je beleeft Aruba op een heel andere manier.

KIES EEN PASSENDE ACCOMMODATIE

De overvolle all-inclusive hotels vormen niet echt een goed match met de bedoeling van je werkvakantie. Kies voor een van de sfeervolle en veilige kleinschalige AirB&B’s, die veel beter passen bij de bedoeling van je verblijf.

ELEMENTS OF ARUBA is zo’n heerlijke plek voor jou:

 • Groene privacy
  je werkt binnen of op je overdekte terras onder wuivende palmbomen. De basiskleur in het interieur is….. je raadt het al: GROEN
 • Lekker lounge zwembad
  op elke moment kan je je even opfrissen
 • Corona-veilig
  we maken onze vakantieappartementen zelf schoon, 1,5 meter afstand is geen enkel probleem en we hebben de door de overheid verplichte kwaliteitszegel; bij ons zit je goed
 • Goede internetverbinding
  Aruba heeft niet het snelste en beste netwerk, maar er is zeer prima online te werken. Doen wij zelf ook iedere dag
 • Centraal gelegen
  je verspilt geen tijd om op prachtige en gevarieerde vakantie-plekjes te komen; zeven minuten bij ons vandaan lig je al op Eagle Beach, een van de mooiste stranden ter wereld. Zeven minuten rijden maar…
 • Sparringpartner(s) als buren
  gastvrouw Ineke en gastheer Frank hebben werk- en levenservaringen en competenties die je vooruit kunnen helpen. Ze doen het uiteraard graag (zie hun profielen op LinkedIn), maar alleen als jij het wil.

Lees hier de review van Taco & Jeanne-Tine, die net voor corona die bij ons op werkvakantie waren :

“Als straks de grenzen en deuren weer open gaan na ‘Corona’, boek dan zeker een WORKATION bij Elements of Aruba. Echt een aanrader om te doen! Wij zijn terug na een verblijf van een week vol inspiratie thuisgekomen.

Zeker na alle opgedane kennis en vaardigheden rondom online werken door corona, kan het je echt helpen om te resetten en nieuwe ideeën en energie op te doen. Even uit je normale omgeving in de zonnige setting van Aruba.

Zowel Frank als Ineke hebben Taco en mij weer een geweldige boost gegeven met hun input als sparringpartner en superhost van Elements of Aruba.

Dankjewel daarvoor!”

Meer weten over een werkvakantie bij Elements of Aruba?
Bekijk onze website www.elementsofaruba.com en/of stuur een mail naar info@elementsofaruba.com.

Wij denken graag met je mee!

NB : Wist je trouwens dat workations voor ondernemers (deels) fiscaal aftrekbaar zijn? Dat maakt een werkvakantie op Elements of Aruba nog aantrekkelijker niet?