Of je alweer Corona-Veilig naar Aruba op vakantie kunt?

JAZEKER!

Heb je ook zo’n zin om eindelijk weer eens op vakantie te gaan? Om na alle corona-perikelen weg van thuis te zijn? Heerlijk te ontspannen en je weer meer vrij en onbezorgd te voelen? 

Het zal nog wel een tijdje duren, voordat we ons ook echt weer helemaal en overal corona-veilig voelen, maar je mag er nu al op rekenen dat:

…… als het luchtruim van Aruba weer open is ……

[de verwachting is dat dat vanaf medio juni 2020 voorzichtig weer gaat gebeuren]

…… en er dan nog beperkende maatregelen zijn zoals ‘social distancing’, mondkapjes in het vliegtuig en extra hygiëne-maatregelen ………

[waarschijnlijk wel, zolang er nog geen vaccin is]

…… wij er zeker van zijn dat je met onze 6 garanties een super fijne, relaxte én corona-veilige vakantie bij ons op Elements of Aruba gaat beleven.

1. SOCIAL DISTANCING 

Wat je niet wil is om mondkapjes te moeten dragen op je vakantie accommodatie, of dat je voortdurend moet uitkijken om niet te dicht in de buurt van andere mensen te komen. 

Op Elements of Aruba is dat geen probleem. Je hebt een eigen appartement, met een privé buitenporch en voldoende ruimte erom heen. Er zijn op ons complex twee ingangen, waardoor niet iedereen door de dezelfde poort hoeft te gaan. 

Elements of Aruba heeft geen smalle doorgangen.  Dat zien we wel bij andere accommodaties en in hotels, waardoor je ‘opstoppingen’ kan krijgen.

Ons hele complex is royaal opgezet, waardoor je je vrij kunt bewegen en niet of nauwelijks fysiek rekening hoeft te houden met andere gasten.

Mondkapjes zijn bij ons niet nodig!

2. EXTRA HYGIËNE MAATREGELEN ️ 

Hygiëne is belangrijk in corona-tijd. De hygiëne die je thuis hebt en belangrijk voor je is, wil je zeker ook op je vakantieadres. Niets is zo vervelend als op je vakantieplek aankomen en meteen de neiging te voelen om te gaan poetsen, omdat het er vies is.

Wij garanderen je een 100% SCHOON appartement. Wij doen daarom zelf de schoonmaak van onze appartementen. Onze kwaliteitsstandaard is die van onszelf, en we verzekeren je , die is erg hoog.

Onze gasten waarderen onze locatie juist extra omdat het schoon is. Dat is zeker niet in alle vakantie accommodaties op Aruba het geval. 

Wat wij vanwege corona nog extra toevoegen :

  • In elk appartement is standaard Aruba Aloë Handzeep en Sanitizer aanwezig; ook voorzien wij in hygiënische schoonmaakdoekjes.
  • Extra wisseling van handdoeken en keukenlinnen kan altijd op verzoek.
  • Het filter van elke airco’s maken wij schoon bij elke wisseling van gasten en bij de wekelijkse schoonmaak van appartementen.
  • We gebruiken een extra  schoonmaakprotocol voor de situatie, dat een van onze gasten onverhoopt toch corona-verschijnselen oploopt.
  • We hebben zo nodig mondkapjes beschikbaar indien dit onverwacht op grond van een regeringsbesluit toch nodig blijkt te zijn op Aruba .

3. MEDISCHE ZORG

Natuurlijk, je gaat zonder corona-verschijnselen op vakantie. Je wilt ook geen corona krijgen als je op vakantie bent, maar zeker weten dat je niet ziek wordt, doe je nooit. In deze coronatijd houdt dit je waarschijnlijk meer dan normaal bezig, en ga je liever niet naar een land waar de corona-situatie niet onder controle is. 

Aruba is nu nog niet corona-vrij, maar de corona-situatie is wel onder controle. Er zijn hier momenteel slechts 5 besmettingsgevallen en 105 mensen in quarantaine, die verplicht thuis moeten blijven en waar de politie streng toezicht op houdt. De ic-capaciteit is ruim voldoende. Er is geen tekort aan mondkapjes en andere beschermende materialen en testmateriaal is voldoende beschikbaar. 

Hoe het, als het luchtruim weer open gaat, geregeld gaat worden voor binnenkomende toeristen, is nu nog niet bekend.

Het huidige beleid op Aruba: als je je niet goed voelt en corona-klachten hebt, dien je direct thuis te blijven en contact op te nemen met een huisarts voor een corona-test.

De medische zorg voor toeristen is op Aruba altijd al erg goed geregeld. Ook als je om andere reden dan corona medische hulp nodig hebt, kun je 24u/7 terecht bij Urgent Care Aruba,  7 min rijden van Elements of Aruba.

Fijn is om te weten dat er veel Nederlanders in de zorg werken, en dat je op Aruba overal heel goed met Nederlands uit de voeten kan. De mensen spreken hier 4 talen: Nederlands – Engels – Spaans – Papiaments. 

4. ARUBA HEALTH & HAPPINESS CODE 

Je kan bij ons op Elements of Aruba corona-veilig zijn, maar je wil natuurlijk ook de zekerheid hebben dat het op heel Aruba goed zit met de corona-veiligheid. En dat Aruba ook corona-vrij blijft.

De overheid heeft daarom in samenwerking met alle belangrijke partijen een ‘Aruba Health & Happinez Code’ ontwikkeld. De hele keten van toeristische voorzieningen moet voorzien zijn van zo’n code, als garantie dat Aruba een corona-veilige reis- en vakantiebestemming is voor toeristen. Als je zo’n code niet hebt, mag je niet open.

 

Als je op Aruba op vakantie bent, kun je er dus van op aan dat iedereen binnen de toeristenbranche dezelfde hygiëne-maatregelen hanteert conform de door de overheid en toeristische sector bepaalde kwaliteits- en hygiëne-standaard.   

Aruba wil behalve het veiligste, schoonste, vriendelijkste, gastvrijste, zon-zekerste Caribische land met de minste regenkans, ook het ‘corona-veiligste’ land zijn. Hier werken wij op Elements of Aruba uiteraard aan mee.

Inmiddels hebben wij de eerste fase van het certificeringstraject met succes doorlopen en de sticker ‘Aruba Health & Happiness Code‘ gekregen.

5. Afstemming met partners  

Als je op Aruba je vakantie geniet, is het handig om een auto te huren. Het geeft je de vrijheid om het eiland in al zijn facetten te ontdekken en te beleven, want er is hier zoveel moois te zien. Aruba is maar beperkt toegankelijk met het OV, en fietsen doe je ook niet overal.

Wij werken op een zeer prettige en professionele manier samen met Hotwheels Car Rental, het bedrijf van Manuela en Mark Kop. Nederlanders, die al bijna 20 jaar op Aruba wonen en werken. Zij hebben een huurautopark van 25 auto’s, die ze volledig zelf in onderhoud hebben. Ze hanteren een goede prijs-kwaliteitsverhouding en vooral ook een uitstekende service. Ze leveren hun auto’s bij ons af.

Je kan er bij Mark en Manuela van op aan, dat zij hun huurauto corona-veilig afleveren, dat wil zeggen schoongemaakt volgens de  corona-veilige hygiënerichtlijnen en met contactloze sleuteloverdracht en betaling

Wij hebben zelf een pick-up service voor het ophalen van en brengen naar het vliegveld en wij doen dat uiteraard ook op een corona-veilige manier. 

We bieden onze gasten bij aankomst altijd een welkomstdrankje aan. Tot zolang als het moet, doen we dit mét social distancing.

Wij kennen de leukste plekken op het eiland, weten wat er allemaal te beleven is, wat wel/niet (meer) open is, en ook bijvoorbeeld welke restaurants take away/home delivery hebben. Wij wijzen je graag de weg op Aruba.

6. Aansluiting op WHO- en andere richtlijnen   ️ 

Er is momenteel nog veel onduidelijk en onzeker. Het luchtruim van Aruba is nog niet open, dus vliegen naar Aruba kan momenteel niet. Wij treffen wel  voorbereidingen om onze gasten goed en veilig te kunnen ontvangen.

Wij hoeven geen bouwtechnische aanpassingen te doen en routings aan te brengen, zoals zoveel hotels en horecazaken dat wel moeten doen. Wel toetsen wij voortdurend onze werkwijze  aan de geldende richtlijnen.  Die maken we ook  inzichtelijk voor onze gasten, zodat ze zien wat we doen. En weten dat Elements of Aruba een fijne en corona-veilige accommodatie is om te verblijven. 

We zijn nauw aangesloten bij en volgen alle relevante informatie van o.a. :

  • Arubaanse overheid
  • DVG (Directie Volksgezondheid)
  • Reina Beatrix International Airport / Schiphol
  • KLM / TUI 
  • ATA (Aruba Tourism Authority) 

Check de laatste updates HIER

Aruba mag dan een klein eiland zijn en onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, maar het is ook een zelfstandig land dat zelf de beslissing neemt over weer het open stellen van de landsgrenzen voor toeristen.

Aruba is nu nog mooier en schoner dan het al was. Toeristen zijn nog meer welkom dan voorheen. Het mooie weer is hetzelfde gebleven, al is de lucht nog blauwer. De garantie van een corona-veilige vakantie-bestemming is er nu aan toegevoegd

Een vakantie naar Aruba in het vooruitzicht hebben….een zeer prettig gevoel toch? Die droom maken wij graag tot werkelijkheid voor je.
Wil je weten hoe dan?